SUNMI NT310

Den här guiden hjälper dig att installera och felsöka din nya SUNMI NT310-skrivare.

Den här guiden går igenom installationen av din nya SUNMI-skrivare, samt hjälper dig att hitta information om vad du kan göra för att felsöka din skrivare när den inte fungerar som den ska.

Installation

För nätverkskabel

1. Tryck på den svarta knappen på vänster sida för att öppna kvittoluckan och sätt i en kvittorulle, stäng sedan luckan.

2. Anslut nätverkskabeln till en port i din router

3. Gå tillbaka till skrivaren och anslut nätverks- och strömkablarna.

4. Starta skrivaren genom att trycka på strömbrytaren som finns på skrivarens vänstra sida.

5. Skrivaren kommer sedan att skriva ut ett kvitto med en IP-adress, ex: "192.168.25.27"

Din skrivare är nu redo att användas.

• Skulle IP-adressen på kvittot visa: "Ingen", "0.0.0.0" eller "192.168.192.168", följ stegen för felsökning.
Radera

För Wi-Fi

1. Tryck på den svarta knappen på vänster sida för att öppna kvittotlocket och sätt i en kvittorulle, stäng sedan locket.

2. Anslut strömkabeln till skrivaren.

3. Starta skrivaren genom att trycka på strömbrytaren som sitter på skrivarens vänstra sida.

4. Ladda ner appen "Sunmi Assistant" från App Store/Google Play butik på din telefon.

5. Registrera en ny användare i appen, följ instruktionerna i appen.

6. Fyll i företagsnamn & butiksnamn (Detta är inte kopplat till Loomis Pay och kommer inte att kontrolleras).

7. Gå till "Device" längst ner på skärmen och tryck på "Add". Välj "Cloud Printer" och följ stegen som visas i appen.

8. När du ser en guide på kinesiska, tryck på "Skip".

9. Appen fortsätter sedan att vägleda dig för att para ihop din telefon med skrivaren. Om skrivaren inte visas automatiskt i listan över enheter kan du trycka och hålla ned "Bluetooth"-knappen på baksidan av skrivaren i cirka 2-3 sekunder.

*Observera att du måste ha Bluetooth aktiverat i din telefon och att Bluetooth är aktiverat i appens inställningar. (Appen borde ha bett om detta godkännande tidigare.)

Därefter ska du bli ombedd att välja vilket Wi-Fi som skrivaren ska anslutas till, sedan behöver du bara ange lösenordet och skrivaren ska vara ansluten. Du bör då se ett blått ljus lysa på framsidan av skrivaren under molnikonen.

Din skrivare är nu redo att användas.

Radera

Felsökning

Ingenting skrivs ut

Skrivaren är ansluten med kabel

Om en skrivare slutar skriva ut beror det vanligtvis på att skrivaren har förlorat sin anslutning till Internet, i de flesta fall kan detta lösas genom att helt enkelt starta om skrivaren.

Om detta inte löser ditt problem, försök att ansluta nätverkskabeln till en annan port i din router.

Om problemet kvarstår, försök starta om din router.

Är det första gången du använder skrivaren?

Visar kvittot från skrivaren "null", "0.0.0.0" eller "192.168.192.168" som IP-adress? Det betyder att skrivaren saknar en anslutning till Internet - försök starta om skrivaren, och om det inte hjälper, följ stegen för installation igen.

Radera

Skrivaren är ansluten via Wi-Fi

Om en skrivare slutar skriva ut beror det vanligtvis på att skrivaren har förlorat sin anslutning till Internet, i de flesta fall kan detta lösas genom att helt enkelt starta om skrivaren.

Om detta inte löser ditt problem, försök att ansluta nätverkskabeln till en annan port i din router.

Om problemet kvarstår, försök starta om din router.

Är det första gången du använder skrivaren?

Visar kvittot från skrivaren "null", "0.0.0.0" eller "192.168.192.168" som IP-adress? Det betyder att skrivaren saknar en anslutning till Internet - försök starta om skrivaren, och om det inte hjälper, följ stegen för installation igen.