Skapa produktmappar

Lär dig hur du skapar menylayouter för dina enheter

Produktmappar ger möjligheten att organisera produkter och hur de syns på er kassa på det sätt som fungerar bäst för er verksamhet.

Ett vanligt sätt att organisera produktmappar är genom att kategorisera dem, exempelvis "Mat" och "Dryck" eller "Kläder" och "Accessoarer"

Produktmappar kan också bli undermappar, så det går till exempel att skapa en produktmapp som heter "Mat" och sedan lägga till fler produktmappar i form av exempelvis "Förrätt", "Varmrätt" och "Efterrätt" under denna.

Nedan kommer vi att gå igenom hur man skapar produktmappar, där vi använder oss av "Dryck" som ett exempel.

Har du redan skapat produkter i Loomis–Pay portalen?

Ja

Nej

Fortsätt med denna artikel för att lära er hur man skapar en produktmapp.

Läs Add products‍ innan ni skapar layouter.

Steg 1

Logga in

För att komma igång, logga in i Loomis–Pay portalen genom att gå till pos.loomispay.com and ange din e-post och det lösenord du har valt.

Om du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter, klicka på Problem att logga in?

Steg 2

Skapa en produktmapp

När du har skapat alla produkter i er Loomis–Pay portal, så är det dags att organisera dem i dem layouter som kommer att synas på er kassa.

1. Klicka på Produkter > Produktmappar i sidomenyn

2. Klicka på Lägg till.

3. Ge din produktmapp ett namn, exempelvis "Dryck", och välja vilken typ av kassa som produktmappen ska synas på. När det är klart, tryck på Spara.

Du kommer nu att återvända till er lista över Produktmappar med en notifikation om att din nya produktmapp har skapats.

4. Klicka på den produktmapp som du precis har skapat. Under Innehåll, så kommer du att se numrerade rutor i ett rutnät som motsvarar utseendet på den kassa ni har valt i steg 3.

5. För att lägga till en produkt i rutnätet, klicka på en av de numrerade rutorna. En ny ruta kommer nu att presenteras. Du kommer nu få välja om du önskar lägga till en produkt, en kampanj, eller om du vill lägga till en undermapp.

Klicka på Produkt. Välj sedan Befintlig och sök fram den produkt som ska läggas till. Slutligen väljer du en färg som produken ska ha kassan, och tryck på Spara.

6. Upprepa steg 5 för att lägga till flera produkter i er produktmapp tills det att samtliga produkter som behövs är tillagda.

Du kan arrangera om placeringen av ert rutnät genom att klicka och dra på "☰" symbolen i det övre vänstra hörnet av varje ruta, eller ändra storlek på rutan genom att klicka och dra på pilmarkeringen i det nedre vänstra hörnet av varje ruta.

7. Produktmappen sparas så fort en ändring görs, så du kan lämna sidan när som helst utan att förlora några av de ändringar som genomförts.

Steg 3

Skapa undermappar

När du har skapat en produktmapp för varje kategori av era produkter, så kan du länka samman alla dessa under en huvudmapp. Till exempel kan du lägga till "Läsk" och "Öl" under layouten "Dryck".

1. Börja med att skapa en ny produktmapp, exempelvis "Läsk". Gå sedan tillbaka till listan över era produktmappar och välj Dryck.

2. Klicka på en av de numrerade rutorna under Innehåll. Välj sedan Produktmappar.

Klicka på Befintlig, och välj sedan "Läsk" som du precis skapade. Välj sedan en färg och tryck på Save.

3. Er personal kommer nu att kunna se er produktmapp för Läsk under huvudmappen Dryck i er kassa. Fortsätt med att lägga till de produkter som ska finnas i denna mapp. Glöm inte att du kan även lägga till enskilda produkter och kampanjer tillsammans med produktmappar i rutnätet.