Lagerstyring

Ved brug af vores Lagerstyring, så kan du holde styr på dine produkter på hver af dine lokationer.

Opsætning af lagerstyring

1. Start med at logge ind på Loomis—Pay Portal

2. Nagiverer til sidemenuen og tryk på Apps

3. Tryk på Lager og tryk på Opret

4. Vælg dit firma og tryk på Gem

Dit firma er nu oprettet til vores lagersystem. Det næste skridt er nu at configurer hvordan du ønsker at det skal virke.

Opsætning af dit lager

For at lager applikationen ved hvad den skal inkludere i dit lager, så er du nød til først at opsætte de lokationer som skal bruge lagerstyring samt hvad for produkter der er på lager.

Vigtigt at vide er, at lagervarer ikke behøver at være det samme som dine produkter. En vare kan være en alkoholholdig drik eller længder af stof, men så sælger du kun dele af varen som et produkt, fx 2 meter stof, eller 4 cl alkohol.

1. Under Items, tryk på Functions - dette vil give dig to muligheder:
    Import - Som automatisk vil importere eksisterende produkter til lagerbeholdningen.
    CreateItem - Opret selv produkter som del af lagerbeholdningen, som måske ikke er et produkt som sælges til kunder.

Import
    Products - Ved at trykke på ImportProducts, vil alle produkter i produktbiblioteket blive tilføjet som lagervarer. Når du importerer produkter som lagervarer, bliver de automatisk kortlagt 1:1 og kapaciteten er sat til 1 og enheden er altid sat til “stk” dette kan redigeres hvis nødvendigt.

Hvis du trykkede på CreateItem, vil du blive spurgt om mere information:
    Name - Vælg navnet på din lagervare, f.eks. "Rulle af stof"
    SKU - Stock Keeping Unit, et unikt nummer fra leverandøren.
    Capacity - Indtast kapaciteten på hvor meget lagervaren indeholder, f.eks. "300"
    Unit - Indtast hvilken enhed varen skal måles i, f.eks. "m" eller andre enhedsforkortelser

Du har nu oprettet en vare kaldet "Rulle af stof", som har en kapacitet på 300 meter.

Vi skal nu konfigurere lagervarerne, så lageret opdateres korrekt ved salg af et produkt gennem POS.

2. Klik på det produkt, du ønsker at konfigurere, f.eks. "Rulle af stof"

3. Under Products, tryk på Add.

4. Vælg det Produkt, du ønsker at tilknytte lagervaren. Under Mål skal du indtaste, hvor meget af produktet der skal bruges til hvert salg. Hvis vi bruger vores tidligere eksempel og indsætter 2, vil beholdningen af Stof falde med 2 meter for hvert salg, der registreres.

Næste trin er at konfigurere dine lokationer, da der kan være et lager og en egentlig butik. På denne måde kan du nemt holde styr på, hvor meget af hver vare der er på lageret, og hvor meget der er i butikken.

Opsætning af lager lokationer

1. Start med at gå tilbage til din hoved lager side.

2. Under Locations, tryk på Create.

3. Indtast navnet på din lagerlokation, f.eks. "Hovedlager beholdning", og klik på Gem.

4. Klik på din nyoprettede lagerplacering.

5. Hvis du kun ønsker at reducere lagerbeholdningen, når en vare sælges et bestemt sted, skal du rulle til bunden af siden og klikke på Add under Edit location.

Du har nu oprettet din lagerplacering. Det sidste trin er at indstille din start lagerbeholdning.

Registrer nyt lager

For at registrere dit lagerbeløb skal du starte med at klikke på den lokation du oprettede i det foregående trin.

Når du har klikket på placeringen, skal du klikke på Actions.

Du kan nu vælge mellem et par muligheder:

Create Status - Tilføj hvor meget der er i din lagerbeholdning af hvert produkt individuelt.
Transfer From Location - Brug denne funktion til at rykke lagerbeholdning fra denne lokation til en anden.
Transfer To Location -Brug denne funktion til at rykke lagerbeholdning fra en anden lokation til denne.
Download Inventory Report - Dette vil downloade en fil med nuværende lagerbeholdning på valgte lokation.
Import Status - Brug denne funktion for at importere din nuværende lagerbeholdning fra en Excel fil- SKU skal være udfyldt for at kunne bruge denne funktion.
Delete - Brug af denne funktion vil slette hele lokationen og indhold.

Når du har tilføjet dit nuværende lager, er du klar til at begynde at sælge dine produkter. Lagerbeholdningen opdateres automatisk for hvert salg og refusion, hvilket betyder, at lagerbeholdningen også vil stige tilbage til, hvor den var, hvis du solgte en vare ved en fejl og skal foretage en refusion for den.

Opdatering af lagerbeholdning

Når du skal opdatere dit lager ved at bruge enten Create Status eller Import Status, er det vigtigt at huske, at du skal indtaste hele mængden af dit lager. Mængden af lager skal altid indtastes som dit samlede antal varer, og ikke med hvor mange nye du har tilføjet lageret.

Eksempel: Hvis du har 100 dåser sodavand på lager, og du modtager 200 nye, som du ønsker at tilføje til lageret, skal du indtaste 300 som dit nye lager.