Registrera Kontrollenhet & Kassaregister hos Skatteverket

Information för dig som behöver registrera eller omregistrera kassor hos Skatteverket

Om du nyligen har fått en (eller flera) kassor registrerade eller omregistrerade mot Skatteverket så behöver du även registrera detta på skatteverkets sida. För att registreringen ska träda i kraft till fullo behöver du följa dessa steg.

Steg 1:

Logga in på https://portal.loomispay.com/ och klicka därefter på ”Administration” långt nere i vänstra hörnet av sidan.

I menyn som kommer upp (likt nedan) klickar du sedan på ”Skatteverket”

Då kommer du till nedan vy i vilket du kan se alla era terminaler och hitta all nödvändig information:

Genom att klicka på förstoringsglaset till höger kan du få fram mer detaljerad information enligt nedan per kassa, denna information kommer du sen att behöva för att fylla i uppgifterna på skatteverkets sida:

Steg 2:

Öppna upp en ny flik på din webbläsare genom att följa den här länken: https://skatteverket.se/foretag/etjansterochblanketter/allaetjanster/tjanster/anmalandrafelanmalochavanmalkassaregister.4.309a41aa1672ad0c837fd5d.html

Där loggar du in med hjälp av BankID. Var noga med att välja vilket bolag du vill företräda i inloggningsprocessen (om du har flera).

När du har valt det bolaget du skall registrera kassorna på så kan du börja med att anmäla en ny kontrollenhet.

Anmäla Kontrollenhet

Fyll i de efterfrågade fälten med informationen som du hittat i portalen under Skatteverket (se Steg 2).

När all information är ifylld klickar du på Nästa där du sedan blir ombedd att granska och skicka in dina uppgifter.

Perfekt, du har nu registrerat en kontrollenhet (notera att du behöver registrera alla kontrollenheter som du använder).

Anmäla Kassaregister

När du har registrerat alla kontrollenheter behöver du även registrera dina kassaregister vilket du gör genom att backa ett steg och trycka på ”Anmäl nytt kassaregister”.

Då möts du av följande sida.

1. Här får du först välja tillhörande kontrollenhet till kassan som du tidigare skapat.

2. Välj beteckning/modell

3. Fyll i Tillverkningsnummer (som du hittade i Loomis-portalen tidigare i steg 1). Ett tillverkningsnummer ser vanligen ut likt följande; 9999-12341234

4. Fyll i adressen där kassan fysiskt finns och där försäljningen sker.
    (fältet är förifyllt med Kassaregistrets adress). Du kan bocka i Programvarans adress till ”Samma adress som kassaregistret” då den är på samma adress som försäljningen sker.

5. Fortsätt till Kontrollremsa eller Journalminne, där du bockar i Journalminne.
    Gällande adress där journalen skapas kan du också bocka i ”Samma adress som kassaregistret”

När du följt dessa steg bör den ifyllda sidan för ett kassaregister se ut enligt följande:

Avsluta med att klicka på Nästa och därefter får du möjlighet att granska och skicka in dina uppgifter. Var noga med att kontrollera en extra gång att dessa är korrekta innan du skickar iväg dem.

Snyggt! Du har nu registrerat er kontrollenhet och ett kassaregister.